Sommarlovsmorgon

Sommarlov i SVT

Sommarlov är ett årligt återkommande sommarlovsprogram som Sveriges Television direktsänder på morgonen under hela sommaren. Från och med den första säsongen 1978 till och med 1987 hette programmet Sommarmorgon. Året därpå ändrades titeln till Sommarlov, som fick vara kvar till och med 1991. Därefter bytte programmet namn ett flertal gånger innan det gick tillbaka till Sommarlov 2010. Tippen, Salve, Vintergatan 5a och Hej hej sommar är några exempel på populära sommarlovsprogram genom åren. Sedan 2007 visas programmet i repris på kvällen och sedan 2011 sänds det även på helger. Läs mer om sommarlovsprogram genom åren.

Sommarlov 2016

För sjunde året i rad sänds Sommarlov från Västra hamnen i Malmö. Programmet har premiär måndagen den 13 juni klockan 9.00. Alexander (Rackaralex) Hermansson är programledare precis som i fjol. Med sig har han Malin Olsson som gör Sommarlovscomeback efter ett års frånvaro, samt Angelika Prick. Temat för den här säsongen är superhjältar. En gång i veckan reser programledarna ut i Sverige för att träffa olika superhjältar. Målet är att väcka alla superhjältar runt om i landet. Även fredagsartisterna kommer att få prata om sina superkrafter.

Sommarlov 2016 bjuder såklart även på massor av tv-serier, bland annat den spännande fortsättningen av Mysteriet på Barnkanalen. Programmet direktsänds inför publik måndag–fredag från bussen Busster vid Scaniabadet, och på helgerna visas förinspelade program.

Sommarlov 2016 sänds i Barnkanalen under perioden 13 juni–19 augusti.

Sändningstid

Sommarlov sänds varje dag i Barnkanalen klockan 9.00–10.00 och 18.30–19.30.

Inspelning

Sommarlovsmorgon spelas in vid Scaniabadet i Malmö. Vill du vara publik? Läs mer här.